About_team_gaza

Op een bloedhete zomerochtend in 2015 passeren de Nederlandse documentairemakers Frederick Mansell en Laurens Samsom de grens tussen Israël en Gaza. Met tassen vol camera-apparatuur lopen ze door de roodbetonnen gang met hekken als muren: de toegang tot de hermetisch afgesloten Gazastrook.


In het jaar dat volgt, verblijven Frederick en Laurens met tussenpozen in Gaza. Ze gaan op zoek naar het gewone leven in een tijd dat er even geen oorlog is en vinden dat bij een plaatselijk voetbalteam. Ook in Gaza dromen mensen van verre reizen, een eigen huis of een gezin met hun geliefde. De omstandigheden zijn echter verre van gebruikelijk: kapotgeschoten woonwijken, de afhankelijkheid van voedselhulp, een tekort aan zo’n beetje alle primaire levensbehoeften en altijd de dreiging van geweld.

Team Gaza geeft een niet eerder vertoonde blik in het echte leven in de Gazastrook.

In het voetbalteam van Beach Camp, een rauwe wijk van Gaza-Stad, gaat de strijder van de Al-Qassambrigade om met zijn religieuze en zachtaardige teamgenoot en speelt de lichtzinnige dromer zij aan zij met de ambitieuze barbier. Tijdens de trainingen en wedstrijden kunnen de spelers even alle worstelingen en tegenslagen uit hun dagelijks leven vergeten. En ook het publiek geniet met volle teugen. Als de spanning tegen het eind van de competitie tot een hoogtepunt stijgt, zitten de stadions vol met duizenden uitgelaten Gazaanse fans.

Team Gaza geeft een niet eerder vertoonde inkijk in het echte leven in de Gazastrook. Als fly on the wall filmen de makers het levenspad van zes jonge Gazanen die op zoek zijn naar geluk.

Spelers

Usama De sjeik Spelverdeler
Nehru De dromer Linksvoor
Samah De journaliste Journalist
Zead De leider Aanvoerder
Ahmed De strijder Keeper
Imad De barbier Middenvelder

Colofon

Voor vragen kunt u contact op nemen met info@dimdocs.nl
Regie, camera en geluid Frederick Mansell & Laurens Samsom
Montage Floor Rodenburg
Tweede camera Ton Vanderplas
Audionabewerking Erik Langhout
Kleurcorrectie Ronald van Dieren
Lokale productie Sarhan Abu Kalloub & Naseem Kalloub
Uitvoerend producent dimdocs Marty de Jong
Muziek Huda Asfour, Joos van Leeuwen, Jens Munnik
Digital Natives
Online concept & strategie Erik de Vreede
Art directie & design Joost Krijnen
Technische realisatie Hugo Dechesne & Lars Dol
BNNVARA
Eindredactie Wieneke van Vucht
Uitvoerend producent BNNVARA Wilko van Iperen
Product owner Cyril Snijders & Melvin Maas
home